Model Birleşmiş Milletler etkinliği düzenlendi

Model Birleşmiş Milletler etkinliği düzenlendi
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Uluslararası Siyaset ve Diplomasi Topluluğu tarafından ilk Model United Nations DiploMUN etkinliği gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Uluslararası Siyaset ve Diplomasi Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda ilk Model United Nations DiploMUN etkinliği gerçekleştirildi. Uluslararası Siyaset ve Diplomasi Topluluğu danışman hocası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Aktaş da etkinliklerde öğrencilere rehberlik etti.

BÜYÜKELÇİ DEHA ERPEK KONUK OLDU

Etkinlik kapsamında topluluk üyeleri, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek’i ağırladı. Büyükelçi Deha Erpek, Model Birleşmiş Milletler etkinliğine katılarak “Sınır Sorunları, Rusya-Ukrayna Meselesi” konulu bir sunum yaptı.

DİPLOMAT OLMAYI DENEYİMLEDİLER

Üç gün boyunca süren etkinlikte sınır anlaşmazlıklarından, insan haklarına, enerji sorunlarından, silahsızlanmaya ve salgın hastalıklar üzerine birçok konu ele alındı. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri üç gün süren diplomasi şölenin de diplomat olmayı deneyimledi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.