MSM Kliniği’nde Kök Hücre Tedavisi Eğitimi

MSM Kliniği’nde Kök Hücre Tedavisi Eğitimi
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

MSM Klinik hekimleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Civan ile Op. Dr. Mesut Sançmış, Lara’da bulunan kliniklerinde çeşitli branşlardaki hekimlere kök hücre tedavisi hakkında bilgi verdi

Sunuma katılan 2 hastaya da karın bölgesindeki adipoz (yağ) dokudan alınan kök hücre, diz ve omuz bölgelerine uygulandı. Uygulamayı yapan Op. Dr. Mesut Sançmış, “35 yaşında 2 taraflı diz 2-3 derece kireçlenmesi olan bir hastamıza bu tedaviyi uyguladık. Diğer hastamız ise 50 yaşında 2 taraflı dejenere (yaşa ve kullanmaya bağlı) omuz kas rahatsızlığı ve omuz eklemlerinde 2. derece kireçlenmesi nedeniyle kök hücresi uyguladık” diyerek bilgi verdi.

“KÖK HÜCRE TEDAVİ VE YENİLEME AMACIYLA TERCİH EDİLMEKTEDİR”

Katılımcı hekim grubuna kök hücre tedavisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Osman Civan ise; “Kök hücre, vücudumuzda bulunan diğer hücrelere dönüşme ve çoğalma yeteneği olan hücrelerdir. Tıbbın birçok alanında uzun zamandır kullanılan kök hücre tedavi ve yenileme amacıyla tercih edilmektedir. Ortopedi ve travmatoloji alanında diz, kalça, omuz, ayak bileği ekleminde oluşan kireçlenmeler, kıkırdak hasarları, kas yırtıkları, tendon yaralanmalarında kullanılmaktadır” dedi.

“KÖK HÜCREYİ BİRDEN FAZLA BÖLGEDEN ELDE EDEBİLİRİZ”

Kök hücre tedavisi eğitimine katılan hekimlere hem uygulamalı hem de sözlü bilgiler aktaran Op. Dr. Mesut Sançmış ile Doç. Dr. Osman Civan, “Kök hücreyi birden fazla bölgeden elde edebiliriz, ortopedik anlamda en sık kullandığımız donör saha adipoz doku (yağ dokusu) için karın bölgesi, kemik iliği içinse leğen kemiği tercih ediliyor. Uygulama lokal anestezi altında uygulanabilir. Kök hücre tıbbi alanda çok uzun zamandır uygulanan bir tedavi şeklidir” diyerek katılımcıları bilgilendirdi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.