Mutlu sonların film finallerini BİZ yazıyoruz !

Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Mutlu sonla biten, gözünüzün yaşını silerek sinemadan çıktığımız anların çokça şahidiyiz. Zengin oğlan,fakir kızı aldığında, Fakir oğlanı Zengin kızla evlendiğinde vs… Türk Filmlerinde SON yazısı sinemayı izleyen izleyicinin gönlünden geçen gibi bitmesi istenir, hatta beklenir. Eğer bilet alıp da sinemaya giren izleyici sonuç istediği gibi bitmediyse onca reklamı yapılmış film için

-Gitmeyin sonu hiç iyi bitmiyor” diye etrafına da yayar, yayar da film reytingi dibe inerdi.

Bu yüzden bildiğimiz bir çok yönetmen,senarist daima Türk Sinema izleyicisinin sonu mutlu biten, izleyenlerin hoşça ayrılacağı finaller yazar. Malkoçoğlu’nun yenilmesi mümkün mü ? Ya da Karaoğlan’ın ? Gözleri görmeyen Oruç Bey’in okları şakkadanak haçlıların kalbine kalbine göndermesi ?

Bugün sinema gibi çekilen dizileri de pür dikkat izleyen izleyici bir sürü alternatif diziler arasında kendini bulduğu dizilere kaptırır kendini. Annem de Hint Dizilerine sarmış durumda. O da büyüklere saygı ve gösterilen değeri en üst nokta da anlattığı için. Bugün kaybolan en büyük değer yargılarımızdan biri bu olduğundan Annem de Hint Dizilerinde ki anne ve baba ya olan saygı konusunun ele alınmasından dolayı izler durur.

Ha bu arada Hint Dizilerinde eğer şarkı, oyun kareografisi yoksa hiç mi hiç prim yapmaz ülkelerinde. Tıpkı bizim Ferdi Tayfur’lu Orhan Baba’lı filmlerde şarkısız film yapılması gibi. Kim izler o filimler ? Orhan Baba Batsın Bu Dünya’yı söylemedikten sonra, Ferdi Tayfur’un Kalk Köyümüze gidelim, Sende mi Leyla”yı görüntüsüyle izlemedikten sonra o filmin hiç mi hiç özelliği kalmaz gibi mesela.

Şimdi dizi savaşlarında izleyicinin gönlüne göre izlediği diziler arasında yer alan bir dizi var ki sosyal medya adeta dizide ki karakterlerin rollerinin nasıl olması gerektiği konusunda tepkisini dile getirerek senaryo değişikliği yaptırabiliyor. Mesela Yalı Çapkını dizisinde senaryo değişikliğine gidilmesi tam da Anneannem tarzı tepkiler nedeniyle olmuştur.

Oyuncu Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir’in başrollerindeki ‘Yalı Çapkını’ dizisinin son bölümlerinde Pelin karakterine ağırlık verilmesi Seyran fanlarını kızdırmış. Reytingleri de düşmeye başlayan diziye dair tepkiler işe yaradı. Yalı Çapkını’ndaki o sahneler kaldırıldı.

Yalı Çapkını dizisinde Buçe Buse Kahraman’ın canlandırdığı Pelin karakterinin çok fazla öne çıkartılmasına kızan izleyiciler, geçtiğimiz hafta sosyal medyada bir kampanya yapıp tepkilerini sosyal medyadan gösterdi. Seyran karakterinin geri planda kalması herkesi rahatsız ettmiş. Seyircilerin sosyal medya baskısı başarılı oldu ve diziye revize sahne yazıldı. Final apar topar değiştirilmiş ve seyran’ın diğer kızın saçını eline dolayıp konuştuğu sahne çekilmiş.

Bizim duygu ve düşüncelerimize göre hissiyat ve maneviyatımıza göre uygun olmayan hiçbir unsur, hiçbir final ve son asla Dünyamızda yer bulamamıştır. Dün böyleydi bugünde böyle devam etmektedir. Dijital Dünya’nın dizi ve filmlere böylesine etki ediyor olması işi hızlandırdığına tanıklık ediyoruz. Ne güzel ne güzel. En güzel final ve Mutlu Sonlar da buluşmak dileğiyle…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.