Nağmekar Türk Müziği Topluluğundan duygu yüklü konser

Nağmekar Türk Müziği Topluluğundan duygu yüklü konser
Yayınlama: 29.03.2023
Düzenleme: 30.03.2023 01:27
A+
A-

Yaşanan deprem  felaketi nedeniyle iki kez konserlerini erteleyen Nağmekar Türk Müziği Topluluğu ‘Ağıtlardan Deyişlere, Tasavvuftan Serhat Türkülere uzanan Tek bölümlük ‘Kültürel Nağmeler Konserini’ AKM de gerçekleştirdi. Şef Mustafa Mümtaz Yönetiminde verilen konser de duygu yüklü anlar yaşandı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde bazı izleyiciler göz yaşlarını tutamadı.

Şef Mustafa Mümtaz yaptığı açıklamada, “Koromuz 1.5 ay önce Maraş Türküleri adı altında bir konser verecekti, fakat bu elim olaylardan sonra konserimizi iptal etmek zorunda kaldık. Cumhuriyetimizin kuruluşunda düşmana karşı yaptığı savunma ile adına Kahraman ünvanını alan Kahramanmaraş’ımızın da Maraş Türküleri adlı sıra gecesi konserimiz olacaktı onu da iptal etmek zorunda kaldık. Allah bir daha ülkemize böyle felaketler yaşatmasın” diye konuştu

Konserde seslendirilen bazı eserler şöyle, Meyrik ölmeseydi, Burası Muştur Yolu Yokuştur, Ağlama yar ağlama, Şu karşıki dağda kar var duman yok, Eledim Hölük Eledim, Çanakkale içinde vurdular beni.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.