Neden milletvekili olmak istenir, ?

Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Türkiye’nin siyasi gündemi 14 Mayıs 2023 seçimlerine kilitlenmiş durumda. Ve hareketlilik başlar. Ankara şimdi milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin en çok ziyaret edeceği şehir olacak.  Bu aralar Ankara’da parti genel merkez civarlarında bulunan otellerde yer bulabilmek biraz uğraştıracaktır insanları.

Seçimlere haftalar, hatta günler kala genel merkez etrafında çadır kuranları görürseniz de şaşırmayın. Parti Genel Merkezinden çıkanların eğer omuzuna hatırı sayılı bir parti büyüğü elini koymuşsa bundan bile pay çıkarıp memlekete dönüp

-Hiç merak etmeyin ilk sırada ben olacağım” diye sağa sola bu ziyareti görmeyenlere nasıl olsa bilmezler diye şişirip pişirip anlatacaktır. Dedikodu yayılır da yayılır çay muhabbetlerinde, yemek sohbetlerinde kulaktan kulağa oynanan oyun gibi büyür büyür de iş Genel Başkan Yardımcısı olacağına kadar uydurulur.

Bu aralar, mesai gibi her sabah uçakla Ankara’ya gelip akşam dönen yüzlerce aday adayına şahit olacağız. Her yerde bir kulis çalışması, göze girme çabası, ama illa milletvekili adayı olabilmek hem de seçilebilme şansı olan bir sıradan aday olmak için kıvranan binlerce kişi Ankara’yı mesken tutacak oradan oraya koşturacak, parti büyüklerin gözüne girme çabası içinde olacak.

Parti genel merkezlerinin önünden 7-24 ayrılmayan mı ararsınız, hatırlı dostları araya sokanlar, aday adayı olduğu partinin ağır toplarına yakın markaj uygulayanlar mı ararsınız. Ha birde işi abartıp gaz veren hatta şak şakçılar, yardakçılar Ankara da milletvekili adayı olabilmek için koşacaklar.

Gerçi Başkent her seçim döneminde bu tür atmosferlere oldukça alışık. Şehrimizde de bu heyecan şimdiden başladı. İsimler, adı konuşulanlar, siyasette güçlü kimlikler vs….Tüm bu hengame sanırım YSK ya isim listelerinin  teslim edilmesiyle Ankara durulacak ama Antalya daha da hareketlenecek.  

İnsanlar durup dururken paralarını sokağa saçmaz. Milletvekili adaylığı döneminde bir adayın harcadığı paranın dudak ısırtacak cinsten olduğu yaptığı harcama seçim sonrası konuşulur. Bir siyasetçi neden vekil olmak ister ki ?  Eğer tanınmış ve tercih edilen bir isim değilsiniz harcayacağınız para ve yapacağınız masraf 10 kat daha fazla olacaktır.  

Sonrasında harcanan bu paraların hesabı nasıl yapılıyor ? Milletvekilli olmak neden bu kadar önemli ?  Bu durumu Avrupa ya göre kıyaslama yaptığınızda TBMM de bizleri temsil eden vekillerin Avrupa ortalamasının oldukça üstünde maaş aldığı herkesçe bilinmektedir.

Yani konuşalım, tartışalım, anlatalım da neden milletvekili olmak istenir ?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.