O ne dedi ? Bu ne dedi ? EYT de dananın kuyruğu Pazartesi kopacak

O ne dedi ? Bu ne dedi ? EYT de dananın kuyruğu Pazartesi kopacak
Yayınlama: 10.12.2022
A+
A-

EYT düzenlemesinin 12 Aralık Pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda ele alınması beklenirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalarda olacak.

EYT Platformu Sözcüsü Mehmet Ali Çelik , Bakan Bilgin’in açıklamalarına vurgu yaparak, “Bu EYT’nin zaferidir, sonuca ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı. Şimdi ise tüm gözler 12 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek açıklamaya çevrildi.

EYT’de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) 48-50 yaş sınırı iddiası tüm gözler ekonomi yönetimine çevrildi. Bakan Bilgin EYT’de yaş sınırlaması getirileceği iddialarına, ‘En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın’ dedi. Her şey bitti derken EYT’lilere yaş sürprizi sonrası heyecan dorukta! 48 ve 50 yaş iddiası.

Hükümetin şu an EYT’ye hak kazananların sadece yüzde 60’ını kapsayacak bir plan üzerinde durduğu belirtilirken isim vermeden konuşan üst düzey yetkililer, planın maliyetinin 250 milyar lirayı geçtiğini yaklaşık 14 milyon emekliye yaptığı ödemenin üç katından fazla ödeme alacağını belirtti. Yetkililer, alternatif planlarda erken emekliliğin sadece en yaşlı çalışanlara verilmesinin öngörüldüğünü ekledi.

EYT’de ilk etapta emekli olacakların sayısı ise 1,5 milyonu geçmiş durumda. Gelecek yıl bütçenin 659,4 milyar lira açık vermesi öngörülüyor. Bunun üzerine bir de EYT nedeniyle ortaya çıkacak yük eklendiğinde bütçe dengesindeki bozulmanın büyüyeceğine işaret ediliyor.


Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.