Öğretmenler 24 Kasım da iş bırakıyor

Öğretmenler 24 Kasım da iş bırakıyor
Yayınlama: 08.09.2023
A+
A-

Eğitim çalışanlarının aldıkları maaşlarla kiralarını ödeyemediklerine vurgulayan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylem kararı aldıklarını belirtti.

Özbay, “24 Kasım’da dünyada başöğretmen unvanına sahip tek lider Mustafa Kemal Atatürk’e de atıfta bulunarak ‘Başöğretmenimizi saygıyla anıyoruz. Göstermelik kutlamalara katılmıyoruz. Hakkımızı arıyoruz’ sloganıyla iş bırakacağız” dedi.

“Özbay, “En son toplu sözleşme süreci de tamamlandı. Bir tiyatro perdesi kapandı. Bir aydır süren oturup kalkan beylerin ve bayanların sonucunda enflasyonun çok altında bir rakamın eğitim çalışanlarına verildiğini görüyoruz. Eğitim çalışanları artık ev kiralarını ödeyemiyor, giyimini karşılayamıyor, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamıyorlar ancak sadece hakem heyetine suç atarak ortadan sıyrılmaya çalışan sözde bir sendika var. Göreceksiniz son noktada Meclis açıldığında Cumhurbaşkanı bu oranların yetersiz olduğu üzerinden seçimi de gözeterek muhakkak artı bir iyileştirme yapacaktır” dedi..

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.