Opera ve Balesi Genç Yeteneklerini arıyor

Opera ve Balesi Genç Yeteneklerini arıyor
Yayınlama: 27.08.2024
Düzenleme: 27.08.2024 12:48
A+
A-

Antalya Devlet Opera ve Balesi bünyesinde gerçekleştirilen Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu çalışmalarına katılmak üzere minik sanatçılarını bulmaya hazırlanıyor.

26 Ağustos’ta başvurularının başlayacağı yetenek sınavları Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2024-2025 Sanat Sezonu kapsamında Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi çalışmaları için yetenek sınavı yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleşecek sınavda minikler, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan jüri karşısında, seçtikleri branşlara göre yetenek sınavına tabi tutulacaklar.

Üç yıl süreyle profesyonel sanatçılar ile çalışmalara katılacak minikler, bir yandan opera ve bale sanatını öğrenirken bir yandan da başarılı olanların arasından seçilenler sezonda sahnelenen eserlerde görev alma fırsatı yakalıyorlar. Opera ve bale sanatlarını mutfağında öğrenerek, bir eserin çıkma sürecindeki tüm aşamaları gözlemleyebilme ve sanatçılarla birebir çalışma imkanı buluyorlar.

Yetenek sınavlarına başvurular 26 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, sınava girecek katılımcıların iki adet vesikalığı, bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet öğrenim belgesi, Çocuk Korosu Yetenek Sınavı için Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahne Müdürlüğü Sekreterliği’ne, Çocuk Balesi Yetenek Sınavı için Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale Sekreterliği’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

23-24 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak Çocuk Korosu yetenek sınavına başvuranlarda aranan şartlar: 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren 3. ve 4. sınıfta okuyor olmak, yeterli derecede müzik kulağı, ritim duygusu ve uygun ses materyaline sahip olmak, kendi seçtiği bir okul şarkısını ton içinde kalarak söyleyebilmek ve çalışmalara katmak üzere bir engeli bulunmamak.

25-26 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak Çocuk Balesi yetenek sınavına başvuranlarda aranan şartlar: 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren 3. ve 4. sınıfta okuyor olmak, yeterli derecede müzik kulağı, ritim duygusu, dans yeteneği, uygun beden yapısına sahip olmak, sınavda fiziksel özelliklerinin görünebileceği t-shirt, tayt veya mayo ile katılmak ve çalışmalara katmak üzere bir engeli bulunmamak.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.