Orman vasfını kaybetmiş alanlar Hazine’ye tescil edilecek

Orman vasfını kaybetmiş alanlar Hazine’ye tescil edilecek
Yayınlama: 24.02.2023
A+
A-

Deprem bölgesine yeni yerleşim alanları kurulmasına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayınlandı

OHAL kapsamında deprem bölgelerinde yeni yerleşim alanları kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre kesin iskan alanlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı resen belirleyecek.

Orman vasfını kaybetmiş alanlar Hazine’ye tescil edilecek. İskan bölgesindeki taşınmazlar için kamulaştırma kararı alınacak. Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş fiilen orman vasfı taşımayan alanların vasfı değiştirilerek Hazine adına tescil edilecek. Vasfı değiştirilen alanların iki katından az olmamak kaydıyla Hazine arazisi orman tesis edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Deprem bölgesinde tespit dışı bırakılan yerler de hazineye tescil edilecek

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.