Pirus Zaferi ne demek? Pirus Zaferi hikayesi

Pirus Zaferi, internette birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen tarihsel olaylar arasında yerini aldı. MÖ 280 ve 279 yıllarında gerçekleşen Pirus zaferinin ne demek olduğu ve hikayesinin ne olduğu gündemde.

Pirus Zaferi ne demek? Pirus Zaferi hikayesi
Yayınlama: 29.05.2023
A+
A-

Yıkıcı büyüklükteki kayıplar pahasına kazanılan bir zafer olan Pirus Zafer’i,  elde edilen zaferin verilen kayıplardan sonra herhangi bir anlam ifade etmemesinden gelir. Peki, Pirus Zaferi hikayesi nedir?

PİRUS ZAFERİ NEDİR? PİRUS ZAFERİ HİKAYESİ

Pirus, MÖ 318/319 – MÖ 272 antik çağlarında yaşamış Espir kralıdır. MÖ 280-279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma’ya saldırma kararı alır. Bu saldırısında sonuçlarını hiç düşünmeyen Pirus ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak adına her şeyini feda eder. Savaşı sonunda kazanan Pirus, 50 filin bulunduğu savaş ordusunun tamamını kaybeder. Her ne kadar savaşta galibiyet elde etmiş olsa da Pirus’un elinde neredeyse hiçbir şey kalmamıştır.

İşte bu yüzden Pirus, büyük savaş sonrasına tarihe geçecek o sözleri söyler “Bir zafer daha kazanırsam tamamen biteceğim.’’ Bu sözden dolayı, nihai getirisi, kazanma yolunda ödenen bedeli karşılamayan zaferlere siyasi ve tarihi literatürde Pirus Zaferi denilmeye başlanmıştır. Savaş meydanında zafer gözüken ama daha geniş bir perspektiften bakıldığında bir yıkım olan mücadelelerin Pirus zaferi olarak adlandırılması bundan gelir.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.