POMEM Mezuniyet Töreni

POMEM Mezuniyet Töreni
Yayınlama: 10.12.2023
Düzenleme: 10.12.2023 13:43
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum’da düzenlenen 29. POMEM Mezuniyet Törenine katıldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Milletvekilleri Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fuat Küçük, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve Emniyet Teşkilatı mensuplarının katılımı ile Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törende Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya konuşma yaptı.


“Polislik, Millet Sevdasının Tezahürüdür”

Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi ile birlikte 21 Polis Eğitim Merkezinde toplam 12 bin 76 öğrencinin mezuniyet sevincini yaşadığını dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Mezuniyetlerinizin; vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyor, her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim, bazı meslekler vardır, en başta adanmışlık ister. Üniformasında taşıdığı Ay Yıldız gibi büyük sorumluluğu ve ağırlığı vardır bu mesleklerin. Fedakârlık ister, gayret ister, azim ister. İşte polislik, tam da böyle bir meslektir. Suçlunun ve zalimin karşısında dimdik durmanın, her ne pahasına olursa olsun milletini korumanın adıdır polislik. Yüreklerde çarpan vatan aşkının, millet sevdasının tezahürüdür.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle: ”Herkesin polisi kendi vicdanıdır, Fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” Kardeşlerim, 2 bin 200 yıllık büyük bir devlet geleneğine sahibiz. Ecdadımız; adaleti, ahlâkı ve vicdanı merkeze alan nice medeniyetler inşa etti. Anadolu’yu insanlığın umuduna dönüştürdü. Doğudan batıya, Asya’dan Afrika’ya, hilalimizi ve yıldızımızı gören gözler, umutla ve sevinçle doldu.”

Mazlumların duası, mazluma zulmedenlerin korkusu olduklarını dile getiren Bakan Ali Yerlikaya, “Bu mazi, bu tarih bizim geleceğe yürürken, Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken, en büyük sermayemizdir. Bu sebeple, Türk Polisi demek, herhangi bir ülkenin polisi demek değildir. Temsil ettiğiniz değer ve mana, şanla, şerefle inşa ettiğimiz bir tarihle var olmuştur.” dedi. 

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.