Rektör, bilimle mi, köpekle mi, hırsızla mı uğraşsın ?

Yayınlama: 18.01.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Özlenen Özkan görev süresince Üniversitenin ülkemiz ve dünya üniversiteler arasında yerini yükseltmek ve korumak için büyük çaba gösterdiğinin yakın şahitleriyiz. Üniversitenin bir duruşu, akademik bir değeri, eğitim verdiği çatının daha modern,çağdaş,bilim adına yapılması gerekenler noktasında ciddi ve disiplinli bir çalışma içinde.

Yüz Nakli gurur operasyonlarımızdan biri olurken, kol, bacak nakilleri, onkoloji de ki sabır ve gayretli insan hayatına değer veren anlayışta ki hizmet, tüm bunların yanında organ naklinde ki başarısı ve uygulamaları kusursuzluk bir şekilde devam ediyor.

Her ne kadar da eğitim üniversitesi olması yanında araştırmalara da büyük önem veren ve bu konuda maddi imkanlar yaratarak üniversite bilim adamlarının çalışmalarına katkı verilmekte. Hastalar bu başarılı ve tempolu özverili fedakar çalışmaların içinde şifa bulup dualarla üniversite TIP fakültesinden ayrılmakta. Hatta uyuyamayanı bile uyutan tedaviler bile üniversitemizde tedavisi yapılmakta.

Bilimsel ve eğitim alanında  daha anlatacak o kadar çok şey var ki sayfalar yetmez anlatmaya. Ziraat fakültemizin araştırmaları, Pandemi Döneminde başlayan aşı ve şimdi de Kanser Aşısı üzerinde yürütülen araştırmalar hatta hatta Şeker Hastaları için tek doz da şekeri bitirecek aşı da yakında Dünya ya Akdeniz Üniversitesinden mesaj verilecek.

Tüm bunların yanında küçük ancak can sıkıcı hatta mide bulandırıcı durumlarında muhatabı olarak tutulmaya çalışan Rektör Özlenen Özkan, sokak hayvanlarının çaktırmadan üniversite bahçesine bırakılan Köpeklerle ve hatta hastanede tedavisi biten hastanın  çaktırmadan arabasına koymaya çalıştığı tekerlekli sandalye alıp götürmeye çalışanın da sorunlarını çözmek içinde çaba gösteriyor.

İnsanlığa hizmet edecek yeni yöntem ve uygulamaları TIP Dünyasına sunmak için bir taraftan çaba gösteren Rektör Özlenen Özkan böylesi ucuz ve basit konuları da çözümü için gecesini gündüzüne katmakta. Özlenen Özkan özellikle üniversite öğretim kadrosunun daha kaliteli ve nitelikli olabilmesi için kriterlerini yükselttiklerini ve bu konuda bu anlayışla mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek Akdeniz Üniversitesinin Dünya Üniversiteler arasında yerini hızlı bir şekilde almasında gece gündüz çalışma yürütmekten geri kalmayacaklarını da ısrarla belirtmekte. Sokak hayvanlarını yakalayıp üniversite içine bırakmayınız, tekerlekli sandalyeleri alıp götürmeyiniz, bu hastane eğer Perşembe pazarına dönerse kimse toparlayamaz. Balık Baştan Kokar , koku şehri sarar, kokusundan kimse gelmez şifa da bulamaz… Rektörün işi köpekle, tekerlekli sandalyeyi evine götürmeye çalışan hasta ve yakınlarıyla uğraşmak asla olmamalı. Yakın zamanda sevimli dostlar için yine de üniversite içinde güzel çalışmalar göreceğimizi düşünüyoruz, sandalyeyi alıp götürmeye çalışan vatandaş içinde eğitim ve çeşitli yol yordam ile tekerlekli sandalyeyi nerde bulabilecekleri başvuracakları yerler bir bir anlatılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.