Rektör Dalgar’ın Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Rektör Dalgar’ın Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı
Yayınlama: 10.12.2023
A+
A-

“Dünya İnsan Hakları Günü”’nün anlamını yitirdiği bir dönemde; yaşam hakları elinden zalimce alınan Filistinli çocuklar için tüm dünyayı insan haklarının sözde değil, eylemde savunucusu olmaya çağırıyoruz.”

Bugün, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, insan haklarının sadece birer sözden ibaret olmadığını, gerçek eylemlerle hayat bulması gerektiğini hatırlatıyoruz. Özellikle Filistin’de yaşanan insanlık dramı, bugünün sadece bir anma günü olmaktan çıkıp, eyleme geçme çağrısına dönüşmesi gerektiğinin en acı örneğidir.

Filistin’de her gün yaşanan zulüm, dünya genelinde insan haklarına duyulan ihtiyacı ve bu hakların korunmasının önemini gözler önüne seriyor. Yaşamını kaybeden bu çocuklar, sadece Filistin’in değil, tüm insanlığın ortak acısı, aynı zamanda ortak bir suçudur. Onların yaşam hakları, her birimizin sorumluluğu, her birimizin vicdani bir haykırışı olmalıdır.

Gerçek barış ve adaletin sağlanması için, Filistin’deki çocukların yaşadığı acılara kayıtsız kalmamalı, bu trajedilere son vermek için uluslararası toplum olarak birlikte hareket etmeli, sesimizi daha gürleştirmeliyiz.

Normalleştirmemeli, duyarsızlaşmamalı, uzak felaket görüp de soğuk kayıtları izler duruma, yaşanan acıları istatistikler olarak okur duruma gelmemeliyiz.

Bugün vesilesiyle, insan haklarının herkes için gerçek olmasını diliyor, daha adil ve insani bir dünyada yaşamak ümidiyle, insan haklarına olan bağlılığımızı ve sorumluluğumuzu yüksek sesle dile getirerek, bu anlamlı gününüzü kutluyorum

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.