Rektör Özlenen Özkan, Yine Özlenen Özkan

Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Haftalar geçti, aylar geçti, Yıllar geçti, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Özlenen Özkan gururla , başarılı çalışmalarıyla anılıyor, anılmaya devam ediyor. Görev aldığı ilk günlerde dahi hiçbir acemilik çekmeden hatta görev süresinin ilk günlerinde Devlet Erkanının Antalya da düzenlenen etkinliklerinde ki ağırlama, duruşu ve davranışları kırk yıldır bu görevlerin insanıymış gibi hareket ettiğine tanık oldu.

Bürokrat kimliği üzerine yakıştı. Üniversitesini her platformda akademik değerlerinin ele alındığı süreçlerde öncü ve lider kimliğini ortaya koydu. Ünivertisenin Dünya üniversiteler arasındaki yeri ve payını üst sıralara taşımayı başardı, pandemi ve özellikle Deprem Felaketinde yaşanan çıkmazlarda üniversite de okuyan öğrencisinden ailelerine kadar her bir ihtiyacın ve tedavinin karşılanmasında bizzat ilgilendi. Yoksula kanat gerdi, olmayana elini uzattı. Anne olduğunu her fırsatta ortaya koydu, aile kavramının önemini sürekli hatırlattı.

Üniversitenin akademik yayınları olmak üzere, akademisyenlerin araştırma ve kendini geliştirmesi aşamalarında projeler ve fırsatlar yarattı, Sosyal ve kültürel faaliyetlerde üniversitenin tüm bireylerine imkanları ölçüsünde destek verdi üniversitenin kalkınması ve icat, buluşların ortaya çıkarılmasında bilim insanlarının işini kolaylaştırdı.

Üniversite tercihlerinde Akdeniz Üniversitesinin tercih ediliş noktasında ilk sıralarda yer almasını sağladı. Yani bir üniversitenin kalkınması ve diğer eğitim öğretim kurumları arasında ki f      arkın daha iyi görülmesinde büyük çaba sarfetti gece gündüz Üniversite ile yattı üniversite ile kalktı.

Rektör Özlenen Özkan’ın üniversite ile bu kadar yoğun mesaisi aslında yabancı olmadığı bir durum. Kol, bacak, yüz ve kadavradan rahim nakillerinde eşi Ömer Özkan ile Dünya Literatürüne girecek operasyonlar gerçekleştirdi. Günlerce evin yolunu unuttu, üniversite de yatıp kalktı. Hastalarıyla, insanlığa hizmet ve onların sağlığı ile yakından ilgilendi.

Daha onlarca fedakarlık ve hizmet alanlarında ki yenilikler, çalışmalar Rektör Özlenen Özkan’ın başarısını perçinlemiştir. Yakın zamanda yapılacak rektör seçimlerinde tercihin yine Özlenen Özkan olacağı mutlaktır. Akdeniz Üniversitesinde rektörlük yapmış olan bürokratların görev yıllarında üniversiteye bir tuğla koyarak yükseltmeye çalıştığını asla göz ardı etmiyoruz. Ancak Rektör Özlenen Özkan’ın üniversitenin kalkınması ve büyümesi yönünde sadece bir tuğla değil binanın neredeyse kendini yaptığını harcını, alçısını, çimentosunu ekibiyle birlikte kardığını söylemeden geçemeyeceğim. Antalya Rektör Özlenen Özkan’ı benimsedi. Türkiye akademik eğitim dünyası çalışmalarını yakından değerlendirerek takdir etti. Durum böyle olunca Özlenen Özkan’ın yeniden görevine devam etmesi gerektiği beklentisi herkeste yüksektir. Ne güzel ne güzel

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.