Rum lider, Kıbrıs konusunda Avrupa’dan yardım istedi

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Almanya Başbakanı Scholz ile görüşmesinde, AB’nin Kıbrıs sorununun çözümü için daha baskın rol oynamasını istedi.

Rum lider, Kıbrıs konusunda Avrupa’dan yardım istedi
Yayınlama: 26.05.2023
A+
A-

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Kıbrıs sorununun çözümü ve Ada’daki bölünmüşlüğün giderilmesi için AB’nin daha baskın bir rol oynamasını istedi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rum lider, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından mevcut jeopolitik ortamda Avrupa, Birleşmiş Milletler çerçevesi dahilinde müzakerelerin yeniden başlatılması için kararlı bir katkı sağlayabilir ve sağlamalıdır” diye konuştu.

Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olduğunu ve bu nedenle Kıbrıs sorununun Avrupa’nın da sorunu olduğunu belirten Hristodulidis, sorunun çözümünün doğrudan AB’ye de etkilerinin olacağını söyledi.

Hristodulidis, “AB, Kıbrıs halkı için; Kıbrıslı Rumlar ve Türkler, Türkiye ve Avrupa Birliği için tüm tarafların üzerinde uzlaşacağı bir çözüme götürecek araç ve teşviklere sahiptir” diye konuştu.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.