Sağlık hizmetlerinde KDV muafiyeti için kanun teklifi verdi

Sağlık hizmetlerinde KDV muafiyeti için kanun teklifi verdi
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, ülkemizdeki milyonlarca yabancı uyruklu kişilere uygulanan sağlık hizmetlerindeki KDV muafiyetinin Türk vatandaşları için de uygulanmasını amaçlayan Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Yabancılara sağlanan muafiyet, Türk vatandaşları için de sağlanmalı

İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Taner Demirer ile kamera karşısına geçen Aykut Kaya, “Hepimizin hassasiyet gösterdiği bir konuyla ilgili düşüncelerimizi ve hazırlamış olduğumuz kanun teklifimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bilindiği üzere, ülkemizde bulunan milyonlarca yabancı uyruklu kişi, aldıkları bazı sağlık hizmetleri için KDV’den muaf tutulmaktadır. Buna rağmen, aynı hizmetlere erişimde, kendi vatandaşlarımız için böyle bir muafiyetin söz konusu olmadığını üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hiçbir vatandaşımız kendi yurdunda yabancılaştırılamaz

“Bugün gelinen noktada, sağlık harcamalarında yabancılardan alınmayan KDV’nin, Türk vatandaşlarından alındığına üzülerek şahit oluyoruz” diyen Kaya, bu nedenle bir Kanun Teklifi hazırladıklarını belirtti. “Milletimizin bizlere verdiği sorumluluğun bir gereği olarak, hazırlamış olduğumuz Kanun Teklifimizi, Meclis Başkanlığına sunmuş bulunuyoruz. Teklifimizin yasalaşması halinde, her bir türk vatandaşımız için, koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve ambulans hizmetlerinde KDV muafiyeti sağlanmış olacaktır” diyen Milletvekili Kaya, “Hiçbir vatandaşımızın kendi yurdunda, öz vatanında yabancılaştırılamayacağını bir kez daha hatırlatıyor, teklifimizin milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Teklifimize destek veren Prof. Dr. Taner Demirer hocamıza ve İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanlığına teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sığınmacıların sağlık sistemimize getirdiği önemli bir yük var

İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkanı Taner Demirer de yapmış olduğu konuşmada, ülkemizde 10 milyon Suriyeli sığınmacının bulunduğunu belirterek “Bu sığınmacıların sağlık sistemimize getirdikleri önemli bir yük var. Bu nedenle, ülkemizde sunulan sağlık hizmetlerinin sunum ve standardındaki kalite son yıllarda önemli ölçüde düşmüştür” ifadelerini kullandı. “Sığınmacılara öncelik tanınması ve bizim vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinde geri plana atılması bizi üzmekte ve geniş infial yaratmaktadır” diyen Demirer, “hazırladığımız kanun teklifinde eşitlik sağlanması babında özellikle sağlık hizmetlerinin sunumunda yabancılarda, sığınmacılarda olduğu gibi KDV’nin alınmaması önemli bir hedeftir. Bu kanun teklifimizin yasalaşmasını bekliyoruz” dedi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.