Savaştan sonra ilk uçak Türkiye’ye indi

Moskova’dan savaştan sonra havalanan ilk Rus uçağı 166 yolcusu ve 6 mürettebatı ile Gazipaşa’ya iniş yaptı. Uçak su takıyla karşılanırken haftanın 5 günü karşılıklı uçuş gerçekleştirileceği aktarıldı.

Savaştan sonra ilk uçak Türkiye’ye indi
Yayınlama: 26.12.2022
A+
A-

Rusya Federasyonu’na ait Aeroflot grubunun ekonomi uçuşlarını gerçekleştiren Havayolu Şirketi, Rusya-Ukrayna savaşının ardından uluslararası yaptırımlar ve Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın ilgili tavsiyeleri nedeniyle yurt dışı uçuşlarını tamamen askıya almıştı.

1 Aralık 2022 tarihinden itibaren yurt dışı uçuşlarına başlayan Rus Havayolu, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uzun bir aradan sonra uçuş gerçekleştirdi. Saat 13.00’te Rusya’nın başkenti Moskova’dan havalanan uçak, 15.05’te Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptı. 166 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak, Gazipaşa’da su takıyla karşılandı.

5 GÜN KARŞILIKLI UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bölgede turizm sektörünü memnun eden uçuşlar, haftada 5 gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Moskova-Gazipaşa, Gazipaşa-Moskova uçuşları, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılacak.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.