Seçim arefesinde Konyaaltı Belediyesinde adam kayırma oyunu

Seçim arefesinde Konyaaltı Belediyesinde adam kayırma oyunu
Yayınlama: 13.02.2024
Düzenleme: 13.02.2024 15:57
A+
A-

Süresi Bugün Dolan ve kendi yakınlarına iş kur üzerinden kadrolu devlet işçisi alımı yapacağını duyuran Konyaaltı Belediyesine büyük tepki.  Konyaaltı Belediyesi’nde seçim kadrolaşması yaşanıyor. İşe girebilmek için aylardır bekleyen ve işin esas sahibi olacak olan işsizler CİMER’e şikayet yağmuruna tuttu

İş başvurusunu sadece kendine yakın olduğu iddia edilen dosyaları işleme almaya hazırlanan Konyaaltı Belediyesine büyük tepki. Aylardır oyalanan ve kodro sözü verilenler bu duyumlar üzerine Konyaaltı Belediyesi ve CHP den aday gösterilmeyen Semih Esen’i CİMER’e şikayet etti. 13 Şubat 2024 (bugün) günü mesai saatine kadar biteceği belirtilen başvurular sadece belli isimlere iş kura başvuru yapmaları  istenildi.

Konyaaltı Belediyesi’nde çalışmak üzere 9 Şubat 2024 tarihinde kadrolu devlet işçisi alımı ilanı işkur kanalı ile duyurulurken başvurular 13 Şubat 2024 tarihinde biteceği belirtildi. Özel şartları bildirilen meslekler portakal yetiştiriciliği, limon yetiştiriciliği, fasülye yetiştiriciliği, hayvan bakıcısı , sıhhi tesisatçı, antrenör, iş güvenliği uzmanı, tehlikeli madde güvenlik danışmanı. Başvurularda Konyaaltı ilçesinde ikamet etme şartı bulunduğu belirtildi

Şikayet’e konu, alım  kurum içinde işe alınacakların belirlenmiş olması. İşe alınacak ve halen çalışan kişiler için 9 şubat 2024 tarihi olan ilan tarihinden önce kurum tarafından toplu sertifika talebinde bulunulması için sertifika ücreti toplanmış ve sertifika için başvuruları yaptırıldı. Yine işe alınacakların ikametgâhları Konyaaltı ilçesine taşındığı da ayrıca belirtilmiş.

Anayasanın 10. maddesi 4857 sayılı iş kanununun 5. maddesine göre kurumca yapılan bu tür davranış eşit davranma ilkesine ters olduğu belirtilirken. Adam kayırmaya girdiği , iş ilişkisine başlamadan dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep, din vb. sebeplerle ayrım gözetmek eşitlik ilkesine aykırı olduğu öne sürülüyor.

İşveren işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kalmadıkça bir işçiyle iş sözleşmesinin yapılma aşamasında doğrudan ve dolaylı olarak işlem yapılamayacağı biliniyor olmasına karşılık Sonuç olarak ilanda bulunan Konyaaltı belediyesi kadrolu işçi alımı ilanı eşitlik, liyakat(yeterlilik), şeffaflık, tarafsızlık ilkelerine aykırı davranış ve tutum nedeniyle iptal edilmesi gerektiği ve buna sebebiyet veren görevliler hakkında işlem yapılması CİMER’e yapılan şikayetin konusu oldu.

‘Adam Kayırma Kadrolaşması” yapan Konyaaltı Belediyesinin ve CHP den Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyen Semih Esen hakkında AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Yangından mal kaçırır gibi bu uygulama iş kur u da işin içine katılmasıyla resmiyet kazandırılmaya çalışılıyor olmasına karşılık yapılan tamamen adaletsiz, hadsiz ve belediye yönetim anlayışına gölge düşüren bir davranıştır” dedi

Tayfun Bayar, “Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Yerel Yönetimi tarihinde ne böyle bir olayla karşılaşmıştır, ne de seçim fırsatçılığına tanıklık etmiştir. Konyaaltı Belediyesi yönetim zafiyeti ve beceriksizliğini bu konuda da göstermiştir. İşin sahibine teslimiyet değil, adam kayırma yapılarak insanların iş, aş, ekmek mücadelesinde verdiği umut mücadelesinde bu kadroyu büyük bir heyecan ile bekleyenlerin nasıl oyuna getirildiğinin bir göstergesidir”

Konyaaltı Belediyes”nde yaşanan bu son gelişme yerel yönetim anlayışını dün olduğu gibi bugün de gelecek dönemlerde de aynı zihniyetle sürdüreceğinin bir göstergesi olmuştur. Bu gelişmeye karşılık artık Gerçek Belediyeciliğin sahiplerine görevi teslim edilme zamanı gelmiştir. 

Cumhur İttifakı Belediyeciliğini Konyaaltılılar ile kucaklaştırmak için tüm vatandaşlarımızı, seçmenlerimizi ve bu iş alımında oyuna getirilen anne ve babalarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Konyaaltı’nda zihniyet değişmeli, hizmet gelmeli. Gelişen ilçeler, kalkınan bölgelerimiz arasında Konyaaltımız beş yıl boyunca adeta uyutulmuştur.  Birşeyler yapmak gerekiyor. Yarın Değil Hemen Şimdi !” dedi

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.