Semih Esen’den Konyaaltı’na İMAR KAZIĞI

Semih Esen’den Konyaaltı’na İMAR KAZIĞI
Yayınlama: 15.03.2023
A+
A-

Konyaaltı’nda İmar olmazsa inşaat, inşaat olmazsa Fore Kazık olmaz. Öyleyse Fore Kazık nasıl çakılacak? Esen in bu davranışı Konyaaltına İmar Kazığı olarak yorumlandı

CHP li Konyaaltı İlçe Belediye Başkanı Semih Esen’in Konyaaltı’nda imara izin vermeyeceği yönünde yaptığı açıklama çağ dışı bulundu

Antalya ve Konyaaltı’nın kontrolsüz büyüdüğü ve nüfusun da hızla arttığını belirten Semih Esen’in “Bu şehir ve ilçe göç taleplerini karşılamak zorunda değildir. Nüfusun kontrolsüz şekilde artmaması gerekiyor, göç taleplerini karşılamamak lazım” şeklinde ifadelerini sürdürmesi ilçede infialle karşılanırken çağ dışı bulundu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in bu açıklamasına karşılık önceki hafta meclis toplantısında Konyaaltı ilçe zemininin “yumuşak zeminden” oluştuğunu, birkaç bölge dışında ilçenin büyük bir kısmının  “zemin sıvılaşmasına” maruz kalabileceğini belirterek 2018 yılında çıkan yönetmelikle “Radye Temel”  ile inşaatların yapıldığı hatırlatıldı.

Belediye Başkanı Semih Esen, Meclis Üyeleri yaşanan son depremi işaret ederek daha güvenli inşaatlar ve temellerde kullanılmak üzere ‘Fore Kazık” uygulamasının Konyaaltı’ndaki inşaatlara monte edilmesi kararı aldı.

Çok ilginçtir inşaatların temelinde bu uygulamanın yapılması gerektiği belirtilirken Başkan Semih Esen’in Konyaaltı ilçesinde inşaat yapılacak alanlara imara izni vermeyeceği imar izni olmadığında ise inşaatlara Fore Kazık uygulamasının yapılamayacak olmasına karşılık Esen’in  bu açıklaması büyük bir tezat oluşturdu.

Konyaaltı’nın büyük bir bölümünün yumuşak zeminden oluştuğunu belirterek FORE KAZIK uygulamasının önemine değinen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen hem imara izin vermem derken olmayan inşaatın, verilmeyen imar iznin sonunda Kazığın nereye çakılacağı merak konusu oldu.

 Fore Kazık sisteminin uygulanabilmesi için önce imar, sonra da inşaatların başlaması gerekiyor ki uygulama yapılsın. Semih Esen’in bu tutarsız açıklaması kafaları karıştırdı. İmar izni alınamazsa, inşaat başlanamaz ve Fore Kazık sistemi ise uygulanamaz. Seçimler yaklaştıkça Semih Esenin uslüp ve bilgi dağarcığında yaşanan bu saçmalıklar Belediye çalışanlarını da şaşırtıyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.