SİBERGÖZ-15 Operasyonları

SİBERGÖZ-15 Operasyonları
Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-

Nitelikli Dolandırıcılık Şüphelilerine Yönelik SİBERGÖZ-15 Operasyonları Düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; kendilerini kamu görevlisi, banka ya da kredi kurumu çalışanı olarak tanıtan “Nitelikli Dolandırıcılık Şüphelilerine” karşı başlatılan Sibergöz-15 Operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sibergöz-15 Operasyonları düzenlenmiştir.

Yapılan çalışmalar sonucu şüpheli şahısların; farklı yöntemlerle örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık eylemlerinde bulundukları, vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi, banka veya kredi kurumu çalışanı olarak tanıttıkları, mağdurlara “hesaplarına dolandırıcılık parası geldiği, hesaplarında şüpheli işlemler gerçekleştiği ve hesaplarına başkaları tarafından yanlışlıkla para gönderildiği” yönünde aldatıcı bilgiler vererek ikna ettikleri tespit edilmiştir.

Ayrıca vatandaşları sahte sitelere (phishing) yönlendirerek 69 farklı eylemde 5 milyon 885 bin TL mağdur ettikleri belirlenmiştir.

Operasyon kapsamında 51 şüpheli yakalanmış, 1️ adet ruhsatsız tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konulmuştur.

Nitelikli dolandırıcılık suçlarına karışanlara yönelik operasyonlarımız artarak devam edecektir

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.