SİHA mızı ABD tarafı düşürmüş

SİHA mızı ABD tarafı düşürmüş
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

ABD’den düşen Türk SİHA’sıyla ilgili açıklama: Yasaklı bölgede olduğu için biz düşürdük, üzgünüz. Türkiye ile iletişim halindeyiz

Ankara’da 1 Ekim Pazar tarihinde İçişleri Bakanlığı’na yönelik 2 teröristtin bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/ YPG hedeflerine yönelik operasyonlarını artırdı. Operasyon sırasında düşen bir SİHA’ya ilişkin ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON)’dan açıklama geldi.

Açıklamada bir Türk SİHA’sının ABD güçleri tarafından düşürüldüğü doğrulandı.İki ülke savunma bakanlarının olay sonrası telefonda görüştüğü kaydedilirken, “Sahadaki komutanlar risk görünce bu kararı aldı. ABD’nin yasakladığı bölgedeydi, üzgünüz, iletişim halindeyiz, Türkiye önemli bir NATO müttefiki” açıklamasında bulunuldu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.