Şimdi tam zamanı !

Yayınlama: 07.02.2023
Düzenleme: 07.02.2023 23:41
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yaşadığımız yüz yılın felaketi’nde artık son sistem inşaatlar ve depreme dayanıklı sistemler ülkemizde uygulanması koşulsuz gerekliliktir. Japonya günün her saatinde 4-5-6-7 şiddetinde depremle sallanıyor ve birkaç saniye sonra herkes işine nasıl devam ediyorsa ülkemizinde bu ve buna benzer sistemleri inşaatlarımıza, konut imalatlarına, bu inşaatlarda kullanılan  demir, çimento ve hatta hatta kontrol mekanizmasına ciddi bir düzenleme getirilmesi koşulsuz şart olmuştur.

Bir inşaat yapımında kırk kapıdan geçip adamına göre muamele yaparak yürütülen çalışmaya OLUR veren sistem ve anlayış artık bize göre bir tarz olmadığı açıkça görülmüştür. 10 ilde yaşadığımız bunları gösteriyor. Kumdan Kale yapsan bunlardan daha dayanıklı olur. Yıkılan binaların en güvenilir kolon dediğimiz betonarme kaldıraç ve kuvvet dengesini ayarlayan  en önemli parça bile tuzla buz olmuş durumda.

Peki kim denetledi ? Kim olur verdi ? Kim imzayı attı ? Hangi yerel yönetim ?

İşte tüm bunların cevabını kanun yapıcılar tek bir madde ile bundan sonra yaşanacak ve yaşanması mümkün  böylesi acı olayların önüne geçmiş olacak. Ağır müeyyidelerin uygulanacağı, cezanın hapiste yatmaya kadar gideceğini üstelik milyonları bulacak para cezası alacağını artık bilinmeli. Temeli attım, hortumla çimentoyu yıkadım, tuğlaları üst üste koydum al sana ev’ uygulaması tarihe karışmalı. Bu acılara son verilmeli. Yani uzun lafın kısası özellikle yaşadığımız şehirde eni konu bir denetim yapılarak neresi yıkılmalı, hangi konut güçlendirilmeli tek tek zabıt altına alınmalı. Aksi takdirde deprem kuşağında yer alan Antalya da deprem endişesi hiçbir zaman bitmeyecek. İnşaat sektöründe dilimizde dönüp duran kelimelerin fiiliyata geçmesi için Tam Zamanı !

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.