Spor yapmak isteyen 30 bin öğrenciye, spor malzemesi

Spor yapmak isteyen 30 bin öğrenciye, spor malzemesi
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ASİST Projesi kapsamında Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen “Spor Malzemeleri Dağıtım Töreni”ne katıldı. Törende Antalya’nın 19 ilçesindeki 123 okula 65 branşta 30.000 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen 7 milyon Türk Lirası değerinde spor malzemesi dağıtıldı.

ASİST Projesi kapsamında ve Antalya Valiliği himayesinde, Antalya’nın 19 ilçesindeki 123 okula 65 branşta 30.000 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen 7 milyon Türk Lirası değerinde spor malzemesi dağıtıldı. Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen “Spor Malzemeleri Dağıtım Töreni”ne Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü İlkay Baydar, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

Tören alanında büyük bir sevgi gösteri ile karşılanan Vali Yazıcı; “ASİST Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın size gönderdiği spor malzemelerini dağıtmak üzere bir araya geldik. Hepiniz törenimize hoş geldiniz.” dedi.

İmkânsızlıklardan Dolayı Çocuklarımızın Spordan Geri Kalmasını İstemiyoruz
ASİST Projesi kapsamında Antalya’daki tüm çocukların sporla buluşmalarını hedeflediğini dile getiren Vali Yazıcı; “Şehrin en kıymetlileri, uğruna canımızı vereceğimiz sevgili çocuklarımız, istiyoruz ve arzu ediyoruz ki yaşamın olmazsa olmazı olan sporu bu yaşlarda hayatınıza sokalım. Projemizle özellikle il müdürlerimizin de bahsettiği gibi bu konuda yaşamına sporu alma noktasında zorluklar yaşayan okullarımızı öncelikleyelim istedik. Güzel çocuklarımızı sporla buluşturalım istedik. Hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm çalışanlarıyla bu işe gönül verdi. Bu şehirde bir ve beraberiz. Şehrimizde imkân sağlanamadığı için, malzeme alınmadığı ve antrenöre ulaşılamadığı için hiçbir çocuğumuzun spordan geri kalmasını istemiyoruz. Bunun sorumluları başta ben ve buradaki arkadaşlarımız. Size bunu temin etmek devletimizin Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın asli görevidir.” şeklinde konuştu.

Sporu Her Daim Yaşamınızda Tutun
Konuşmasına sporun çocukların vazgeçilmezi olması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sevgili çocuklarım, sporu ekmek gibi, su gibi yaşamamın vazgeçilmezlerinden kılalım. Sağlıklı olmak için, dinç olmak için, eğlenmek için, mutlu olmak için mutlaka ama mutlaka sporu her daim yaşamımızda tutalım. Burada yaktığımız kıvılcım ile inanıyorum ki hepiniz spor yapmaya devam edeceksiniz. Antalya’nın hiçbir noktasında ‘imkânsızlıktan dolayı spor yapamıyoruz’ cümlesini hiç kimse söyleyemeyecek. Bu imkânları size temin edeceğiz. Spor yapmak isteyen tüm çocuklarımıza bu imkânı sağlayacağız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, gözlerinizden öpüyorum.”

Antalya’daki Bütün Çocuklarımıza Mutlaka Ama Mutlaka Spor Yaptıracağız
Tören çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı proje kapsamında 30.000 öğrenciye spor malzemesi dağıttıklarının altını çizerek; “Yaklaşık 1 yıldır devam eden ASİST Projemiz kapsamında bugün öğrencilerimize spor malzemesi dağıttık. Sağlık için, çocuklarımızın hayatını disipline edebilmek için onları sporla buluşturmak istiyoruz. Biz ASİST Projesiyle, adına disiplin demeden yavrularımızın hayatlarını sporla disipline etmeye çalışıyoruz. Özgüvenlerini artırıp kendilerine hedefler koyan, kendilerine güveni olan çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bu proje ile birkaç yıl sonra bazı mahallelerde yaşanan olumsuz olayların azaldığını inşallah hep birlikte göreceğiz. Sporun ve müziğin sihrine inanan birisiyim. Spor ile başladık, inşallah müzik ile devam edeceğiz. Antalya’daki bütün çocuklarımıza mutlaka ama mutlaka spor yaptıracağız. Her hangi bir imkânsızlıktan dolayı malzeme alamamaktan dolayı, hoca bulamamaktan dolayı bu şehirde spor yapmayan bir tane bile çocuğumuz olmayacak. Herkese teşekkür ediyorum.” 

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.