Tarım Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarım Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin görüş, öneri ve taleplerinin ele alındığı Antalya Tarım Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, kurum müdürleri, sektör temsilcileri, kooperatifler ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Antalya, Tarımsal Üretime Önemli Katkılar Sunuyor
Antalya’nın tarımsal üretimde Türkiye’ye katkısına değinen Vali Şahin; “Antalya tek başına Türkiye’de pek çok tarımsal üründe birinci. Bunda konseyin çok önemli katkısı olduğunu değerlendiriyorum. Zamanında sivil bir inisiyatif şeklinde oluşan bu örgütlenmede emeği olan herkesi kutluyorum.” dedi.

“Bu Toprakları En Verimli Şekilde Kullanalım”
Tarım konusunda Antalya’yı, 21.yüzyılın yeni önceliklerine hazırlamanın arayışı içinde olduklarını ifade eden Vali Şahin; “Antalya’da iklimin, suyun, mikroklima imkânlarının getirmiş olduğu fırsatları değerlendirelim. Suyu kullanırken kaynakları en doğru şekilde kullanmalıyız. Toprağın tekrar üretilmesi imkânsız, büyük bir değer olduğunun farkında olalım. Allah’ın bize bahşettiği bu güzel coğrafyayı, muhteşem suyu çok iyi kullanmalı ve bu kaynakları tüketmeden çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmalıyız. Bütün çaba ve kararlılığımızın bu yönde olması lazım. Pandemi döneminde tarımın, üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük.” şeklinde konuştu.

Toplantı Vali Şahin’in konuşmasının ardından çiftçilerle yapılan soru cevap etkinliğiyle son buldu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.