Tarımsal işletme yönetim sistemi
Çiftçiye kazandıran yol arkadaşı

Tarımsal işletme yönetim sistemi<br>Çiftçiye kazandıran yol arkadaşı
Yayınlama: 28.12.2022
Düzenleme: 24.03.2023 20:57
A+
A-


Dijitalleşen dünyada tarım sektörü de dijitalleşmeye geçti. Mobil uygulamaların hayatın her alanında insanlığın işini kolaylaştırdığı gibi tarım sektöründe de akıllı Tarım mobil uygulamaları gündeme geldi. Arppha atlı akıllı tarım mobil uygulaması çiftinin üreticinin işlerini daha kaliteli yapmasını sağlıyor.
Arppha atlı mobil uygulamada gübre ürün tohum ilaç güncel fiyatları ve analizleri yer alıyor. Tohum gübre ilaç en uygun fiyat nerede kullanıcıya bunu gösteriyor.

Tüm işletmelerden anında fiyat ve finansman teklifini almayı sağlıyor. Tarımsal hibe ve desteklerin son dakika tarım haberlerini kullanıcıya bilgi olarak veriyor. Kullanıcıya hastalık Ekim gübreleme sulama ilaçlama uyarıları ve önerilerini yapıyor. Çiftçinin en fazla kazanç sağlayabileceği tarlasına ne ekmesi gerektiğini bilgisini veriyor. Toprak analizi ve ürün önerileri yapıyor. Çiftçinin bilgili bir şekilde tarım yapması için tarım kütüphanesinin verilerini çiftçi ile paylaşıyor. Her işletmeci çiftçi’nin kendi web sayfasını yapma imkanı sağlıyor.

Gerçek üretim maliyeti ve doğru fiyatlamayı yapıyor. Tarımda dijital arşivlemeyi ve çiftçilerin tarımsal işletmelerde güvende olmasını sağlıyor. Çiftçiye tarla Raporlarını istatistiklerini anında paylaşabiliyor. Çiftçiye anlık hava durumu güncel bilgilerini vererek çiftçinin hava durumundan meteorolojik olaylardan etkilenmemesi ona göre tedbir almasını sağlıyor. 2 ay gibi çok kısa bir sürede 10.000 kişi kullanıcıya ulaşan Arppha akıllı tarım uygulaması kullanıcıya ücretsiz olarak mobil hizmet verebiliyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.