TBMM’de ‘TİP’ik tahrik!

Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-
Medya Danışmanı, İletişim Uzmanı, Siyaset Bilimci, Yazar, Yorumcu

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay için özel oturumla toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde sarf ettiği sözler sonrası tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma 3. kez ara verildi.

Gerginliğin devam etmesi üzerine, CHP, TİP ve AK Partili milletvekilleri arasında sert tartışma ve yumruklaşmalar yaşandı!

-TBMM’de, zaman zaman yaşanan şiddet ve nefret duyguları içinde yumruklaşmalara varan kavgalar, doğrudur, yanlıştır, şıktır, çirkindir, edeplidir, edepsizliktir ayrı mesele! Ancak, üzerinde konuşulan konunun, enine boyuna tartışılmasını bloke ederek, doğru ve yapıcı bir sonuca ulaşılmasını engelleyen bana göre genelde, bilinçli provokatif; tekil yada çoğul organizeli eylemlerdir!

*

Bir de tuhaf olan, Meclisin havasından mı? Suyundan mıdır? Genci, yaşlısı, kadını, ortası, kısası, bilimlisi, filimlisi,
alt perdeden hakarete, üst perdeden şirrete gözlerimizi, kulaklarımızı yıllar oldu alıştırdılar da, bir iki kelâm daha, “Haydi bakalım yiğitler, sözün bittiği yer!” deyip dalıyorlar birbirlerine!

Meclis gençleşsin, insan zihni, dimağı, profili enerjik ve üretken olsun desekte, bu işin fiziksel karizmasına skor atlatamıyoruz!

Millet, Meclisinde, ‘küfürbaz’ da, ‘boksör’ de is-te-mi-yor ve olanlardan da derin ‘hicap’ duyuyor!

‘Örnek’ sözcüğünde ‘N’ önemli bir harftir!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.