Terör örgütüne ait petrol tesisi ve barınak, sığınaklar imha edildi

Terör örgütüne ait petrol tesisi ve barınak, sığınaklar imha edildi
Yayınlama: 08.10.2023
A+
A-

Suriye’nin kuzeyine düzenlenen hava harekatında, terör örgütüne ait petrol tesisi ile barınak ve sığınaklardan oluşan 6 hedef imha edildi.

Harekatta ayrıca çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında bir petrol tesisi ile barınak ve sığınaklardan oluşan 6 terör hedefinin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/ YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye’nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflerine saat 22.00’de hava harekatları düzenlendiği belirtildi. Hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen petrol tesisi, barınak ve sığınaklarda oluşan 6 hedef imha edildi.


Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.