Terör Suriye’yi de vurdu

Terör Suriye’yi de vurdu
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

Suriye’nin Humus kentinde askeri akademiye düzenlenen İHA saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.

150 kişinin yaralandığı saldırı, mezuniyet töreni sona erdikten hemen sonra gerçekleşti.

İSuriye devlet televizyonu, Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden olayın bir terör saldırısı olduğunu raporladı ve olayda çok sayıda can kaybı olduğunu açıkladı. İlk verilere göre en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 150’den fazla kişi yaralandı. Saldırının, mezuniyet töreni sona erdikten hemen sonra gerçekleştiği belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı, saldırının “tanınmış uluslararası taraflar tarafından desteklenen silahlı terörist örgütler tarafından gerçekleştirildiğini” iddia etti. Saldırının sorumluluğu henüz üstlenilmedi. Önceki dönemlerde rejim güçleri, özellikle Humus’un yakınlarında, İsrail tarafından düzenlenen insansız hava aracı saldırılarına hedef olmuştu. Ancak İsrail bu tür saldırıları nadiren üstleniyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.