“Turizm Polisi” Ekipleri Görev Başında

“Turizm Polisi” Ekipleri Görev Başında
Yayınlama: 31.07.2024
Düzenleme: 31.07.2024 15:00
A+
A-

Diyarbakır’da “Turizm Polisi” Ekipleri Görev Başında: 5 Dilde Hizmet

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Turizm Polisi” ekipleri, kentin bu artan turistik ilgisini karşılamak amacıyla hizmet vermeye başladı. Ekipler, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Kürtçe dillerinde konuşabilen polislerden oluşuyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin güvenliğini sağlamakla görevli olan bu ekipler, aynı zamanda gerektiğinde rehberlik hizmeti sunarak ziyaretçilere tarihi ve kültürel bilgiler veriyor.

DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KURULAN “TURİZM POLİSİ” EKİPLERİ, KENTİN FARKLI LOKASYONLARINDA YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE 5 DİLDE HİZMET VERİYOR. (RIDVAN KILIÇ/DİYARBAKIR-İHA)

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Diyarbakır’ın zengin tarihi ve kültürel birikimiyle çok özel bir şehir olduğunu belirtti. Kaya, “Son yıllarda yakalanan huzur ve güven ortamı sayesinde turizmin adeta patladığını görmekteyiz” dedi. Türkiye’de sadece altı ilde bulunan turizm polisinin Diyarbakır’da da kurulmasının önemine değinen Kaya, şu anda 16 polisin turizm polisi olarak görev yaptığını ifade etti.

DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KURULAN “TURİZM POLİSİ” EKİPLERİ, KENTİN FARKLI LOKASYONLARINDA YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE 5 DİLDE HİZMET VERİYOR. (RIDVAN KILIÇ/DİYARBAKIR-İHA)

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Diyarbakır; hem kültürüyle, hem tarihiyle, gastronomisiyle öne çıkan bir kentimiz. Burada yakaladığımız huzur ortamı sayesinde batı illerimizden çok fazla turist akını mevcut. Onlara daha kaliteli güvenlik hizmeti vermek adına bu girişimde bulunduk” diye konuştu. Ayrıca, son iki bayramda Diyarbakır’daki tüm oteller ve kamu misafirhanelerinin dolu olduğunu belirten Kaya, bu gelişmeyi görerek turizm polisi uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtti.

Turizm polislerinin başlıca görev bölgeleri arasında Gazi Caddesi, Ulu Camii ve çevresi, yeni inşa edilen Yeni Kapı Caddesi, sur boyları ve 75 ile 50’lik caddeler bulunuyor. Kaya, turistlere daha iyi hizmet verebilmek için personel sayısını artırmayı ve turizm polislerine tarihsel ve kültürel eğitimler vererek rehberlik yetkinliklerini geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Turizm Polisi Fatma Arslan, bu yeni görevin heyecan verici olduğunu dile getirerek, Diyarbakır’ın tarihi ve gastronomisiyle öne çıkan bir şehir olduğunu vurguladı. Arslan, “Yerli ve yabancı turistlerimize güvenlik konusunda anında yanlarında olabilmek adına yardımcı olmaktayız” dedi.

Diyarbakır’ı gezmeye gelen turistlerden Sevda Kol, İstanbul’dan gelerek kenti keşfettiğini belirtti. Diyarbakır’da ilk kez turizm polisiyle karşılaştığını söyleyen Kol, polisin yanında bulunan yabancı turistlere de yardımcı olduğunu ve hatta tarihi bilgiler verdiklerini kaydetti. Kol, “Hem güvenlik anlamında hem de bilgi vermek anlamında da faydalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.