Turizmin 2023 de en büyük sorunu personel

Turizmin 2023 de en büyük sorunu personel
Yayınlama: 11.01.2023
A+
A-

Yeni Yılda da Rus-Ukrayna Savaşı etmesi muhtemel. Enerji krizine rağmen seyahat endüstrisinde bu yılın geçen yıldan daha iyi olacağı konusunda dünya genelinde ortak görüş var. Tek sorun turizm de personel sıkıntısı

Geride kalan yıl yavaşlayan Ukrayna’daki savaşın yeni yılda yeniden kızışma olasılığı, yüksek enflasyon ve ekonomik yavaşlama ile hafiflese de devam ediyor.

Bu arada Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) açıklanan aralık ayı istihdam verilerine göre Ocak-Aralık 2022 döneminde sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme ve eleman aramada turizm ilk sıralarda yer alıyor. Ortak görüş de pandemi döneminde zirveye çıkan personel sorunun bu yıl da devam edeceği yönünde olacağı tahmin ediliyor.

Dünyada özellikle Avrupa’da; Almanya başta olmak üzere İngiltere ve diğer ülkelerde özellikle Almanya bu sorunu çözebilmek için yurttaşlık yasasını bile değiştiriyor.Konu Avrupa Seyahat Komisyonu’nun (ETC hazırladığı “Tüketicilerin Seyahat Tutumunu ve Turizmi İyileştirmeye Yönelik Beklentileri ” başlıklı raporda da yer aldı. Almanya’da işçi açığını kapatmak için her yıl ortalama 400 bin göçmene ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.