Türkiye İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanına açılan davaya müdahil oldu

Türkiye İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanına açılan davaya müdahil oldu
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Türkiye olarak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik” dedi


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ile ortak basın açıklaması yaptı. Gazze’de binlerce sivili katleden İsrail yönelik alınan kararı duyuran Bakan Fidan, “Türkiye olarak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik” dedi.

“Bazı Avrupa ülkelerinin Filistin’i tanımaya yakın olduklarını söylemesi umut vericidir. Bu insanlık dışı duruma hep beraber dur dememiz gerekiyor. 21.Yüzyılda Gazze’de açlıklar yaşanırken, siviller hedef alınırken uluslararası toplum ne bekliyor. Bir tercih ile karşı karşıyız. Ya insanlıktan yana olacağız ya da suçların bedeline ortak olacağız.”

Bakan Fidıan, “Türkiye olarak Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Endonezya ile birlikte Filistin’i savunmaya devam edeceğiz.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.