Türkiye, UEFA sıralamasında ilk 10’a girmeyi başardı

Türkiye, UEFA sıralamasında ilk 10’a girmeyi başardı
Yayınlama: 11.08.2023
A+
A-

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki galibiyeti ve Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un Konferans Ligi’ndeki zaferleri sonrası Türkiye, UEFA sıralamasında ilk 10’a yükseldi

Eğer bu sıralamayı korursa, Türkiye 2025-2026 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde direkt grup aşamasına takım gönderebilecek. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, Konferans Ligi’nde ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un galibiyetleri sonrası Türkiye, UEFA sıralamasında ilk 10’a girmeyi başardı. Temsilcilerimizin zaferleri sonrası 10. sıraya yükselen Türkiye, sezonu bu basamakta tamamlarsa 2025-2026 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde direkt grup aşamasına takım gönderecek.

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçlarında bu sezon organizasyondaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, Slovenya’nın Olimpija Ljubljana takımına konuk oldu ve rakibini deplasmanda 3-0 yendi.Konferans Ligi’nde Beşiktaş, deplasmanda Azerbaycan temsilcisi Neftçi’yi 3-1 yenerken, Fenerbahçe de konuk ettiği Slovenya’nın Maribor takımını 3-1 mağlup etti. Adana Demirspor ise konuk ettiği Hırvatistan’ın Osijek takımını 5-1 yendi.

UEFA ülke sıralaması

UEFA ülke puanında müthiş sıçrama! Türkiye mevcut yerini korumayı başarırsa hayaller gerçek olacak

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.