Türkiye Yüzyılı’nda Düşmana korku veren geçiş

Türkiye Yüzyılı’nda Düşmana korku veren geçiş
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında, Millî Savunma Bakanlığı olarak önemli faaliyetler düzenleyerek vatandaşlarla bir araya gelindi

Milli Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı, “24 Ekim’den 29 Ekim’e kadar son 100 yılda, Mehmetçiğin faaliyetlerini anlatan fotoğraf sergisini Ankara’da Millet Kütüphanesinde, CEPA AVM’de ve MKE’nin İmâlat-ı Harbiye Müzesinde vatandaşlarımızın beğenisine sunduk.

25-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk ve Romanya’nın katılımıyla Antalya’da “Bölgesel Oryantiring Müsabakası” düzenleniyor.

Hava Kuvvetlerimize ait çeşitli tiplerdeki uçaklar ile gösteri ekipleri olan SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde uçuşlar gerçekleştirdi.

İSTANBUL BOĞAZI’NDA TARİHÎ SEYİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız Pazar günü ise Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı’nda geçit töreni gerçekleştirildi. 101 pare top atışının da yapıldığı geçit töreninde Hava Kuvvetlerimize ait 20 muharip uçak da yer aldı. Hava Kuvvetlerimizin gösteri ekipleri SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları da Boğaz’da nefes kesen gösteri uçuşları yaptı.

TCG ANADOLU’nun en önde olduğu geçit törenini, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu TCG ANADOLU’dan yönetti. Gemi güvertesinde Hava Kuvvetlerimize ait helikopterlerin yanı sıra Kızılelma ve Bayraktar TB3 de yer aldı.

default
default

Basın mensuplarının TCG ANADOLU’dan takip ettiği geçit töreninde, Bahriyelilerimiz Vahdettin Köşkü’nde bulunan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı tarihî çimariva ile selamladı.

Geçit töreninde Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile eşlik etti.

VATANDAŞLARIMIZDAN YOĞUN İLGİ

TCG ANADOLU ile birlikte toplam 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirdiği geçit törenine halkımız yoğun ilgi gösterdi. Boğaz’ın her iki yakasını hıncahınç dolduran vatandaşlarımız, Türk bayraklarıyla donanmamızın kahramanlarını ve göklerin kartallarını selamladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.