Türkiye’den İsrail’e geç gelen yaptırım

Türkiye’den İsrail’e geç gelen yaptırım
Yayınlama: 08.04.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de devam eden işgal girişimine ve yaşanan insani krize ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, yaptığı basın açıklamasında “İsrail’in, Gazzelilere yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin bahanesi olamaz. Bu durum karşısında İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık.” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’ye insani yardıma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mübarek ramazan ayının son günlerine gelindiğini ve Gazze’deki dramın 6 aydır devam ettiğini belirten Fidan, İsrail hakkında devam eden bir soykırım davası ve bu konuda Uluslararası Adalet Divanının aldığı ara karar olduğunu anımsattı.

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’e yönelik tedbir kararları alındı
Fidan, şimdiye kadar sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) bile İsrail’in ateşkes ilan etmesi gerektiğine hükmettiğine dikkati çekerek, buna rağmen İsrail’in saldırılarının ramazan ayı boyunca devam ettiğini söyledi.

Fidan, “Bugün tüm dünya, İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail’i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor. Ayrıca Gazze’deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz.” diye konuştu.

Fidan, Türkiye’nin deniz ve hava yoluyla Gazze’ye ulaştırmak üzere Mısır’a ilettiği yardımların 42 bin tonu geçtiğini, bugün itibarıyla Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım gönderen ilk 2 ülkeden biri olduğunu söyledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 207 Filistinli öldürüldü, 75 bin 933 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.