Üretim durdurdu, Lisansı iptal edildi

Üretim durdurdu, Lisansı iptal edildi
Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-

Erzincan’daki maden ocağında üretim durduruldu, çevre izin ve lisansları iptal edildi

Erzincan’ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında çalışmalar araçlara ait parçalar bulunan alanda yoğunlaştırıldı. Bakanlıklar tarafından yapılan incelemeler sonucu maden sahasında üretime yönelik faaliyetler durduruldu, çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi.

Erzincan’da toprak kayması olayının meydana geldiği ve 9 işçinin toprak altında kaldığı maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisanlar iptal edildi.Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sağanak ve sisin etkili olduğu bölgedeki çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel katıldı. İki bakanlık maden sahasına yönelik alınan kararları duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, maden ocağının ruhsat sahasındaki üretime yönelik faaliyetler doğrudan durduruldu. Karara gerekçe olarak, heyelan olayının ardından dağdaki mevcut durumun işletme güvenliği açısından tehlike oluşturması gösterildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.