Vali Yazıcı, bir Anadolu fotoğrafı

Yayınlama: 16.11.2022
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Antalya ya geldiği gün ve sonrasında haftalar ve aylar süren şehrin şehreminleri ve gelen giden misafirlerin ağırlanmasının ardından kolları hızlı bir şekilde sıyırıp işe koyulan Vali Ersin Yazıcı, özellikle son aylardaki ziyaret programlarında ki yoğunluğu göz dolduruyor.

Sanırım ilimizin ve ilçelerimizin tamamına yakını ya da tamamı İlin Valisiyle tanıştı. İlçelerde ki en uzak mahalleler başta olmak üzere, eğitimden sosyo ekonomik konularında ki duyarlı ve samimi açıklamaları ile dikkat çeken Vali Yazıcı, sabahın en erken saatinden, günün geç saatine kadar şehrin her yerine dokunuyor. Zaten sözümdür şahsımın, “Dokunmazsan hissedemez, hissedemezsen Yaşayamazsın” bu düsturu   adeta feyz edinmiş olan Vali Ersin Yazıcı, şehrimize dokunuyor, hissediyor  ve yaşıyor.

Şehre katma değer katacak, önem Arz edecek tüm organizasyonlarda adeta bir görevli gibi konuyla ilgili önemli açıklamalar ve mesajlar vermekte. Son olarak Antalyaspor’un paydaş olduğu çok önemli bir buluşma da yine spora dair önemli bilgiler aktardı, Antalya’nın spor kenti kimliğini değerlendirdi. Rahmetli Barış Manço’un şarkısındaki sözler dilimize dolanınca Vali Ersin Yazıcının bürokrat ve hizmet adamı oluşunun da fotoğrafı gözümüzün önüne geliyor. Ne demişti Barış Manço, “Hemşerim Memleket Nere, Memleket Türkiye” 

Devlet Adamı olmak, hizmet insanı olmak, ülkeyi vatanı, insanları ve yaşadığın coğrafyayı sevmekle bağlantılıdır. Bugün Antalya’dasınızdır yarın ülkemizin yine bir başka güzel şehrinde. Güneyi de bizim aynı, doğusu da aynı, kuzeyi de batısı da. Her yer memlekettir bize. Bugün Antalya da Kırmızı-Beyaz fuları boynunda tutan bu değerler yarın bir başka yerde görev aldıklarında o yörenin değerine değer katmak ve renklerine bulanmak kendilerine hiçte zor gelmemektedir. Çünkü Memleket onlar için her yerdir.

Sayın Valimizin rastladığım konuşmalarında ki samimiyet, süslü sözlerden uzak iki arkadaş sohbetinde ki sımsıcak sözler ve ifadeler, halkın ve vatandaşın adamı olduğunun tamda karşılığı. Antalya valisi Ersin Yazıcıyı dinlemekten ve o Anadolu hissiyat ve duygularını samimi bir şekilde ifade ederek kentimiz için önemlilik arz eden konularda ki duyguların akıcılığı, güven veren cümlelerinin ardı arkası kesilmeden yapılan sunumlarda insan kendini buluyor, kendinden biliyor, kendini yaşıyor.

Antalya da buzlar çoktan çözüldü, çoktan gerçek hizmet insanını gördü ve tanıdı. Herkesi mutlu eden ve memnuniyet seviyesini yükselten Antalya Valisi Ersin Yazıcı spordan, ekonomiye, değer yargılarımızdan, çocukların eğitimine, kendisine bağlı olan tüm daire ve müdürlüklerin performansını yakından takip etmeyi saat ve zaman merhumu gözetmeksizin sürdürmekte.

Bu insan değerini anlatırken Antalyaspor toplantısında Workshopa katılan ve soruları kameraların karşısında cevaplayan Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin’in konuşmasının sonlarına kadar açıklamalarını bacak bacak üzerine atarak sürdürmesini ise hayıfladım, yakıştıramadım,  açıkçası bir futbol beyefendisi olarak kendisinde örnekler teşkil eden bir çok davranışı alkışladığımız teknik direktörümüzün bu davranışı gözümüze batan duruşu oldu. Sporcular da sanatçılar gibidir. Gece maçlarına ışıklar altında çıkar. İyi forma, jölelenmiş saçlar, gıcır gıcır boyanmış kramponlar… Vs.. Yani bir yıldız gibidir o arenanın içinde. Ancak yıldızlarda kayar durmaz yerinde….

Antalya Valisi Ersin Yazıcı şehrimizde bir yıldız gibi her gün bu kentin ışıkları ve güneşin altında bizimle, bizden biri… Ne güzel ne güzel !

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.