Yeni sanayi sitesi büyüyor

Yeni sanayi sitesi büyüyor
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Mehmet Öztürk’ten proje gezisi

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait 170 bin m2 alanda başlayan ve 208 işlerinden oluşan Akdeniz Modern sanayi proje inşaatı devam ediyor. Projenin son durumunu anlatmak ve yerinde göstermek için önemli isimleri misafir eden Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, buluşmada aynı zamanda sanayi sorunlarına da değindi, yetkililerden çözüm beklediğini dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN EN ŞEFFAF İHALESİNİ YAPTIK!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Bayram Ali Çeltik, Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya 22. dönem Milletvekili Tuncay Ercenk, Esnaf Odası Başkanları, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Meclis üyeleri ve sanayi esnafının katıldığı kahvaltılı buluşmada proje alanının gecekondudan temizlenme sürecini anlatan Başkan Mehmet Öztürk, o günlerde yaşanılan zorluklardan bahsetti. Alanın inşaata hazır hale gelmesi sonrası Türkiye’nin belki de en şeffaf ihalesini yaptıklarının altını çizen Öztürk, bu nedenle çok sayıda tebrik ve teşekkür aldıklarını, esnafın da gelinen noktadan oldukça memnun olduğunu söyledi. Mevcut sanayi sitesinde 2 bin 500 dükkanın olduğu, yeni projenin bitimi ile bu sayının 2 bin 700’e yükseleceğini aktaran Öztürk, sanayide binlerce kişiye istihdam sağladıklarına da vurdu yaptı.

HURDA ARAÇ SORUNUNA ÇÖZÜM İSTEDİ!

Buluşmada, Akdeniz Sanayi Sitesi’nin en önemli sorunlarından birinin de yollardaki hurda araçların kaldırılmaması olduğunu ve tüm girişimlere rağmen bu hurda araçları kaldırmakla ilgili emniyet birimlerinin inisiyatif almadığına değinen Öztürk, konu ile ilgili karar aldıkları emniyet görevlilerinin sık sık değişmesinin ise sorunun çözümünü aksattığını belirtti.

PROJEYİ YERİNDE İNCELEDİLER

Kahvaltının ardından şantiye alanına geçen ve proje yüklenici firması Ilgazlar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ilgaz’dan çalışmalar hakkında bilgi alan konuklar, proje maketi üzerinden de Akdeniz Modern’in son halini inceledi. Bir kalemde 170 bin m2 gibi bir büyük projeyi yapmanın ve bu büyüklükte bir projeyi kat karşılığı yaptırmanın zorluklarını da anlatan Öztürk, hızlı şekilde devam eden inşaat nedeniyle yüklenici firmaya teşekkür etti.

Yüklenici firma yetkilisi İsmail Ilgaz da proje ile ilgili ziyaret heyetinin sorularını cevapladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.