Yerel yönetimlerde çiçek böcek işler

Yayınlama: 28.05.2024
Düzenleme: 28.05.2024 11:44
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Seçim biteli aylar oldu yılın yarısına gelindi yerel yönetimlerde seçim öncesi propaganda çalışmalarında dağıtılan ‘Yapılacaklar’ sayfalarında yer alan tüm kareografiler yerle bir oldu.

Kepez Belediyesini bundan ayrı tutuyorum. Mesut Kocagöz’ün hala tutukluluk halinin devam ediyor olması dolayısıyla başlanacak hizmetlere start verilemedi. Gerçi Kepez Belediyesinin de ayağa kalkması biraz zaman alacak. Hakan Tütüncü’nün kasa da sadece 90 milyonTL bırakıp ayrılması ve belediyenin 1 milyar (1 Katrilyon’a) ihtiyacı olduğu belirtilmiş olması yapılacak hizmetlerin nasıl hayata geçirileceği konusu ise sıkıntılı bir durum. Ancak Mesut Kocagöz iki aydır tutuklu bırakıldığı cezaevinde yapacaklarının seceresini ve hizmetlerin hangisinden başlanacağı notlarını  tuttuğuna inanıyorum. Yoksa Kepez Belediyesi’nde ki mali batık durum hizmetlerin gerçekleştirilmesinde zorlanacağı muhakkak.

Diğer Belediyelerden bahsedecek olursak Konyaaltı Belediyesinin Batık Belediye olarak ayağa kalkmaya çalıştığı herkes tarafından biliniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in omuz vermesiyle geçtiğimiz aylarda çalışanların maaşlarına can suyu olmuştu. Ancak son iki aydır yarım yarım verilen maaşlar ve henüz maaşlara yetmeyen bütçe nedeniyle yatırımlar bir türlü başlatılmadı. Bu yüzden Cem Kotan Başkan Parklara ve parklarda düzenlenen etkinliklere sıkışmış durumda. Kotan Başkan ya Bebek Parkında ya da Hayat Park’ta görmek mümkün.

Döşemealtı Belediyesi ise önceki belediye başkanı Turgay Genç’in bıraktığı mali tabloyu astığı borç pankartı ile Döşemealtılılara hizmetlerin aksak topal ilerleyeceğinin mesajını şimdiden vermiş durumda. Döşemealtı arsa satarak ayakta durmaya çalışan bir belediye olduğundan merkez coğrafya da artık satacak bir arsa da kalmadığından Menderes Bal başkanı kara kara düşündürmekte ve geçen aylar üzerinden Döşemealtından da iyi haberler maalesef gelmemekte.

Diğer Belediyelerde durum çok da farklı değil. Seçimlerde yenilenen yerel yönetimler şimdilerde meclisten kredi onayı almanın çabası içinde olacak. Ki  bu durum belediyeleri daha da içinden çıkmaz hale sokacağı şimdiden görülmekte.

Onlarca seçim gördüm, onlarca belediye başkanlarının değişimi ve yönetimine tanıklık ettim bu dönem ki gibi mali tablosu bitmiş bitirilmiş bir belediye bırakılan anlayışa rastlamadım. Önceden seçim sonrası kaybedilmesi halinde arkasından konuşulmaması, iyi bir yönetici olmadığından bahsedilmemesi için Belediye Başkanları bütçe konusunda savurgan bir tutum sergilemezdi. Dönüp dolaşıp Konyaaltı eski başkanı Semih Esen’e geliyor lafım Konyaaltı’nda on kişinin yürümediği kaldırımlar bile seçime 2 ay kala yenilenmeye başlandığı hafızalarımızda. Benim aklıma inanın kötü bir şey gelmiyor. Sizin geliyor mu sizi düşündürüyor mu bilemem

Velhasıl Antalya’nın ilçelerinde belediyelerin mali durumu hiç iç açıcı değil. Vatandaş, seçmen görev verdiği batık belediyeleri devralan başkanlarından fazla bir şey beklemesi hayal kırıklığına yol açacaktır. Bu süreç ve konjonktür de herkesin tek derdi var o da geçim ve iş. Bu yüzden belediyelerin kapası en çok bu sebeple aşınacak. Belediye Kasasının dolması için çareler arayan, çalışanların maaşlarının verilmesi için kapı kapı dolaşacak başkanlara Allah Kolaylık versin. Belediyeler bu dönem çiçek böcek işleriyle işi yürütmeye gayret gösterecek.

Öte yandan yıllarını belediyeciliğe vermiş onlarca tecrübeli personel, yetenekli çalışanlardan faydalanılmadığını görüyoruz. Liyakat sahibi personeli yok sayan anlayış yine ahbap çavuş ilişkisi ve partiyle içli dışlı isimler ile dirsek temasını fırsata çevirerek belediyeciliği bilmeyenlerin atamalarınn yapıldığını da görmekteyiz. Bu üzücü durum malesef ülkemizin yerel yönetimlerinde kırılacak yok edilecek bir davranış olmayacak hiç bir zaman.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.