Yıldız Teknik Üniversitesi Personeli’nin RUS dizisindeki oyunculuk başarısı

Yıldız Teknik Üniversitesi Personeli’nin RUS dizisindeki oyunculuk başarısı
Yayınlama: 02.01.2023
Düzenleme: 02.01.2023 22:17
A+
A-

Çekimleri Eylül ayında Fethiye’de gerçekleştirilen Türk ve Rus oyuncuların yer aldığı “ACI-TUZLU AŞK DENİZİ” adlı Rus dizisinde Kezban KOÇAK, Türk anne karakteri olan “Ece Hanım”ı başarıyla canlandırdı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görev yapan Kezban KOÇAK, Bu projede; sanatsal ve kültürel bir faaliyet olarak üniversite adına yer aldı.

Rusya’da Devlet Televizyonu Kanal 1’de 2023’ün Ocak ayında yayınlanması beklenen “Acı-Tuzlu Aşk Denizi” adlı mini dizi 45’er dakikalık 4 bölümden oluşuyor. Dizide iki oğlu olan, zengin bir Türk kadınını canlandıran KOÇAK, bu yapıma Rüzgar Oyunculuk Ajansı vasıtasıyla dahil edildi.

Daha önce Akdeniz Üniversitesi Akademi Tiyatro Topluluğu’nda birçok eserde başrolde oynayan Kezban Koçak; bir taraftan devlet memurluğu görevini yürütürken, hobi olarak yaptığı oyunculuğun kendisi için bir tutku haline geldiğini söylüyor.

Lise yıllarında başlayan oyunculuk serüvenini, memleketi Konya-Ereğli Belediye Tiyatrosu’nda perçinlemiştir.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda Müfit KAYACAN, Mehmet ÖZGÜR gibi başarılı oyuncular ile başrolleri paylaşmıştır. Çeşitli diziler ve sinema filmlerinde aldığı küçük rollerde oyunculuğunu geliştirmiştir. 2007-2011 yıllarında Antalya Akdeniz TV’de Tiyatro Yönetmeni, Oyuncusu ve TV Programı Yapımcısı Erkan ALTAY ile çocuk-gençlik programlarında sunuculuk ve oyunculuk yapmış, masallar seslendirmiştir.

Antalya’daki 25 yıllık iş ve sanat hayatını İstanbul’a taşınması nedeniyle noktalayarak, kurumlar arası nakil yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde hem meslek yaşantısına hem de tiyatro ve dizi çekimlerine devam etmektedir.

Kezban KOÇAK; Fethiye’de çekimleri gerçekleştirilen Rus yapımı, “ACI-TUZLU AŞK DENİZİ” adlı Rus dizisinde Türk anne “Ece Hanım” karakterini canlandırmak çok keyifliydi. Rus yönetmen Seva; oyuncuya pozitif enerjisiyle destek olan muhteşem bir insan. Yönetmenimizin bana kattığı enerjiyle, kendimi gerçekten “Ece Sultan” gibi hissettim. Ece Hanım gibi önemli bir karakteri, Rusçayı bilmeden oyunculuk yeteneğimle canlandırmayı başarmak benim için büyük bir gurur. Senaryo gereği bazı sahneleri Türkçe, bazı sahneleri de Rusça çektik.

Zaman zaman Rusça konuşmam da gerekiyordu. Çok şükür, Rusça repliklerde de başarılı bir oyun sundum. Oyunculuğumun ve performansımın hem Türkiye’de hem de Rusya sanat platformunda gösterilecek olmasından büyük mutluluk duymaktayım. Kendi sesimle ilk kez Rusça dublaj yaptım. Canlandırdığım karaktere ruh verdiğime inanıyorum. Açıkçası; başarmanın hazzını yaşadım ve eğer ukalalık olmazsa kendimle gurur duydum ” dedi

Rus ekip ve Türk ekibi başarılı bir şekilde projeyi tamamladı. Gerek teknik ekip, gerekse oyuncular uyumu güzel yakaladı. Görüntü yönetmeni Japon Makoto, çok profesyonel çalıştı. Rusların ünlü başrol oyuncusu Tanya ile beden dilimiz, mimiklerimiz müthiş örtüştü. Küçük oğlum Akif karakterini canlandıran Sevgili Oğuzhan ve büyük oğlum Orhan karakterini canlandıran Sevgili Özhan’la da sahnelerimiz çok başarılı geçti. Benimle aynı sahneleri paylaşan tüm oyuncu arkadaşlarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Sabah’ın 7’sinde makyaj ve kostüm’le başlayan set hazırlıklarında bana büyük özen gösteren makyaj ve kostüm ekibine teşekkür ederim. Eeee tabiki, otoriter ve süslü Ece Hanım’ı sete hazırlamak kolay değil. Cast Direktörümüz dünya tatlısı Sevgili Ezgi KARAÖZ başta olmak üzere; tüm ekibine, reji asistanlarına, özellikle Tina ve Müslüm kardeşlerime teşekkür ederim. İyi ki böyle güzel bir ekiple yollarımız kesişmiş.

Hayat sürprizlerle dolu ve yaşamak çok güzel. Nefes aldığını hissetmek çok değerli bir duygu. Sahnede geçirdiğim her an nefes aldığımı hissediyorum, hayata aşkla bağlanıyorum. Hayat sahnemin replikleridir bu cümleler, dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı; Sanata ve sanatçıya önem veren, çalışmalarımda her zaman destek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer YILMAZ’ a ve YTÜ Genel Sekreteri Ahmet Yüksel KARAHAN’a böyle bir projede yer almama izin verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin yerleşkesinde yürüttüğüm bu çalışmamın, tiyatro ve sanat ile ilgilenen çalışma arkadaşlarımı da cesaretlendireceğine inanıyorum.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.