Yirmi Kanaldan Canlı yayınlanan DEV buluşma

Yirmi Kanaldan Canlı yayınlanan DEV buluşma
Yayınlama: 05.11.2023
A+
A-

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ’NDEN ALANYA’DA BÜYÜK BULUŞMA VE MUHTEŞEM FİNAL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 3’üncüsü, 32 ülkeden 250 dolayında gazetecinin katılımıyla tamamlandı. Küresel Medya Buluşmasının 3. gününde çalıştay ve kurulları toplantıları yapıldı.

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ'NDEN ALANYA'DA BÜYÜK BULUŞMA VE MUHTEŞEM FİNAL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Küresel Medya Buluşması’nın 3’üncüsü, 32 ülkeden 250 dolayında gazetecinin katılımıyla tamamlandı. Küresel Medya Buluşmasının 3. gününde çalıştay ve kurulları toplantıları yapıldı.

Çalıştay sonrası ise muhteşem bir organizasyon ile ödül gecesi yapıldı. Türkler Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Lonicera World Otel’in Balo Salonu’nda gerçekleştirilen gala yemeği ve ödül töreni ise muhteşemdi. 

Mevlüt Çavuşoğlu (Küresel Diplomasi Ödülü), Kazak Kozmonot Toktar Ebubekirov (Küresel Bilim Ödülü), Kadın Milli Voleybol Takımı adına Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ (Küresel Spor Ödülü), Yunus Emre Enstitüsü adına Başkan Prof. Dr. Şeref Ateş (Türk Dünyası Ödülü), Haber Global adına CEO Mammad Gulmammadov (Küresel Medya Ödülü), TURMAKS adına Ali Kemaloğlu (Küresel İnsani Yardım Ödülü) ve Turizm Duayeni Hüseyin Baraner (Küresel Turizm Tanıtım Ödülü). verildi.

Ödül törenine, medya ve siyaset dünyasından yerli ve yabancı önemli isimler katıldı.  MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’ın da katıldığı gecede bu yıl üçüncü kez Küresel Başarı Ödülleri de sahiplerini buldu.

Geleneksel hale gelen ve ilk ikisine de Alanya’nın ev sahipliği yaptığı 3’üncü Küresel Medya Buluşması  tamamlandı.

250 dolayında yaygın ve yerel medya mensubu ile 32 ülkeden yabancı KGK üyesi gazetecinin bir araya geldiği dev buluşma, konukların Alanya’ya gelerek Eftelia Marin Otel’e yerleşmeleriyle start aldı. 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 3 gün süren programda, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetimi, tanıtım için programın 2. gününde konuk gazetecilere Alanya’yı gezdirdi.

Konuklar dün teleferikle Alanya Kalesi’ne çıkarak kale turu yaptılar. Kızılkule, Tophane ve Tersane (Deniz Müzesi) gezilerinin ardından tekne turuna çıkan konuk gazeteciler, Marina’da düzenlenen kokteylde keyifli vakit geçirdiler. Kokteylin ardından  Eftelia Marin Otel’de akşam yemeğinde bir araya geldi

Programın 3 gününde ise çalıştay gerçekleştirildi. Bu sabah Eftalia Marin Otel’de başlayan KGK Danışma Kurulları toplantılarının ardından Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Medya Çalıştayı gerçekleştirildi.

15.00’deki ilk oturum KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in çalıştay açılış konuşması ile başladı ve ‘Şiddetle Mücadelede Medyanın Önemi ve İşlevi’ konulu panelle devam etti.

 Panelin konuşmacıları Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Adem Solak, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak ve Doç. Dr. Sultan Özeren oldu.  Çalıştay, Cesurhan Taş’ın “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Basınından Türk Medyasına” konulu sunumla devamederken Prof. Dr. Levent Eraslan   “Medyanın Sorunlu Alanları ve Çözümleri” konulu sunum yaptı.

KGK Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydemir’in saat 16.10’daki sunumu ise “KGK Medya Örgütlenmesinin Neresinde?” sorusuna yanıt verdi.  Çalıştay’da Dursun Eker de “Gazze’de Neler Oluyor?” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Çalıştay’da 2. oturum ise  saat 17.15’te başladı.. KGK Danışma Kurulları (Onur, Uzlaşma, Eğitim, Sosyal İşler, Kültür ve Tarih, Siyasi İşler, Proje Geliştirme, Dijital Medya, Danışma, Denetim, Etik) başkanları, yaptıkları toplantılara ilişkin bilgilendirmeler yaptı ve Yaygın, Yerel ve Dış medya meclislerinin raporları görüşüldü. Çalıştay, saat 18.00’de genel başkan Mehmet Ali Dim’in değerlendirme ve kapanış konuşmasının ardından plaket töreni ile sona erdi. 

20 kanaldan canlı yayınlandı

 Küresel Medya Ödül Töreni, Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in sahibi olduğu  DİM TV ile birlikte  20 kadar uydu kanalından canlı yayınlandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.