Yüksek kira uygulaması yapandan hesap soracağız

Yüksek kira uygulaması yapandan hesap soracağız
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgedeki son durumu aktaran Erdoğan, “Yüksek kira uygulamasını yapanlara bunun hesabını yargı vasıtasıyla soracağız.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca deprem bölgesindeki enkazın yüzde 50’sinden fazlasının kaldırıldığını söyledi.

Deprem bölgesinde ortalama yüzde 50’nin üzerinde enkaz kaldırılırdı ve zemin etütleri yapıldı. Köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını inşallah bayrama yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Kentsel dönüşüm ile ilgili sözümüz var, zaten sizi tekrar yerlerinize alacağız. Bizi böyle bir riskin içine atmayın. Üsküdar’da bir cuma namazı çıkışı toplanan vatandaşlara dedim ki “Binaları bir an önce yıkalım, yerine çok daha güzellerini yapıp sizi yerleştirelim…” Kabul edenler oldu etmeyenler oldu, edenlerin binalarını yıkıp yaptık.

Geçenlerde önümü kestiler dediler ki: “Başkanım biz yanlış yaptık, evimizin yıkılmasına fırsat vermedik. Ne olur bizimkileri de yıkın.” Ben talimatı vereceğim ama tekrar yanlış yapmayın. Biz bu işin önüne geçeceğiz ve size her türlü desteği vereceğiz, söz. Yüksek kira uygulamasını yapanlara bunun hesabını yargı vasıtasıyla soracağız. Bunların üzerine gideceğiz.

Cumhurbaşkanı konuşmasında ayrıca şunları söyledi, “Selo’nun Diyarbakır’da attığı adımla, 51 vatandaşımızın ölümüne neden olması Kürt vatandaşlarımın gözünden kaçıyor. 5 yıla mahkum oldu. Ne kadar cesurane ‘Bunları çıkartacağız’ diyor. Bu ülkenin yargısı böyle bir cezayı verdi. Apo’yla ilgili kararı yargı verdi. Kılıçdaroğlu hangi cesaretle bunu konuşabiliyor.

Bunlar ortadayken bizim bu tartışmaları yapmamıza gerek var mıydı? Yargıyı hiçe sayıp cezalarla ilgili bunları konuşuyor. 14 Mayıs’ta beklediklerini bulamayacaklar. Gerçek yargı olarak, milletim son sözü söyleyecek gerekli olan kararı verecek. Adalet tecelli ederek yolumuza devam edeceğiz.

HDP’liler bunlara hakaret ettiklerinde bunlara karşı sesleri çıktıklarını duydunuz mu? Aynı şey FETO için de geçerli. CHP’nin de yaşadığı dönüşümle bu projeye yazıldığını anlıyoruz. Masa bunu nasıl kabul ediyor? Partisine gidip ziyaret edemedi, Meclis’teki odada ziyaret etti.

Demirtaş aslında hüküm giymesi gerekenden hükmü almadı. Hüküm giydiğinde bunu konuşamayacaklar. Yasin’imizle alakalı hükmü giydiğinde bunlar rahat hareket edemeyecekler. Milletim ne PKK’nın peşine düşenlere ne sapkın akımların hamiliğine soyunanlara bu ülkeyi emanet etmez. Seçimlerden sonra gündeme getireceğimiz en önemli maddelerden bir tanesi aile olacaktır.

Terörle nasıl etkili mücadele yürütüyorsak, sapkın akımların toplumumuza dayatılmasıyla aynı şekilde mücadele edeceğiz, bundan taviz veremeyiz. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesi ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık” açıklamasını yaptı

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.